Buca’da değişim İçin projelerimiz

Buca için projelerimizi hazırlarken Buca’nın acil ihtiyaçlarına yanıt verebilecek ve hızlıca hayata geçireceğimiz projelerimizi ön planda tuttuk. Proje ekibimizin uzun ve detaylı çalışmalarını bu siteden siz de inceleyebilirsiniz.

Paradiso

İmar planında ‘’Kültürel Tesis Alanı’’ olarak belirlenen, Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescillenen ve mevcutta atıl durumda bulunan eski halı ve iplik fabrikasının dönüşümü projesi ile birlikte Buca’nın endüstri mirasının korunması ve binanın yeni işlevlerle birlikte bölgeye kültürel katkı sunması amaçlanmaktadır. Projede sergi salonu, konferans salonu, atölye alanları, gençler için ses ve video kayıt stüdyosu ve kadın üreticiler için ticari alanlar yer alacak.

Yıldız Yaşam Merkezİ

İmar planında ‘’Kültürel ve Sosyal Tesis Alanı’’ olarak belirlenen alanda bölgeye hizmet sunacak bir alışveriş merkezi ile birlikte Buca Belediyesine ait hizmet birimlerinin yer alması planlanmaktadır. Zemin + 3 kat olarak planlanan kapalı hacimlerle birlikte; açık alanlar, yarı açık alanlar, yeşil alanlar ve yeraltı otoparkı da planlanmaktadır.

Nostaljik Tramvay

Şirinyer İZBAN istasyonundan Tarihi Buca Tren istasyonuna başta öğrencilerimizin aktarma sorununu çözmek üzere nostaljik tramvayları hizmete alacağız. Böylece Şirinyerimizdeki trafik yoğunluğunu azaltmış olacağız.

Öğrenci Aş Evi

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yüksek öğrenim öğrencilerinin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere Aşevi projemiz faaliyete geçirilecektir. Böylece kentimizde ikamet eden öğrenciler en uygun koşullarla en doğru şekilde beslenecekler.

Aydoğdu Öğrenci Yurdu

Üniversite yerleşkesine yakın bir mevkide konumlanan alanda öğrenci yurdu ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermesi öngörülen ticari birimlerden oluşan bir merkez planlanmaktadır. 4624 m² parsel alanında zemin katta 2700 m² ticari alan ve toplam 3300 m²’ye hizmet verecek 120 odalı öğrenci yurdu programı vardır.

BEGOS Meslek Atölyesi

Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde Buca’nın ekonomik kalkınmasına, rekabet gücünün ve istihdamın artırılmasına, nitelikli insan kaynağının çeşitlendirilmesine yönelik bir proje olarak BEGOS Meslek Atölyesi ile istihdam odaklı mesleki ve teknik kurslar gerçekleştirilecek. Yerel kalkınmayı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimler mesleki bilgi ve becerileri geliştirmeye yönelik olacak ve ücretsiz olarak verilecek.

Gıda Bankası

Üretici veya satıcılardan bedel ödemeden alacağımız ürünleri, aracı olarak ihtiyacı olan komşularımıza düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştıracağız. Buca’da ikamet eden, hakkında yapılacak sosyal inceleme sonucu temel ihtiyaçlarını karşılamakta sosyo-ekonomik sorun yaşadığı tespit edilen bireyler için ayni ya da nakdi olarak yapılan şartlı ve şartsız bağışların yanı sıra Belediye bütçesinden alınan gıda, temizlik, kırtasiye, oyuncak, ev eşyası, kitap ve yakacak malzemelerinin niteliklerine uygun şartlarda depolanması ve sosyo-ekonomik destek ihtiyacı tespit edilen bireylere dağıtılmasına ilişkin hizmet noktasını tesis edeceğiz.

Şirinyer’den Nif’e Bisiklet İle

Şirinyer İZBAN istasyonundan tren yolunu takip ederek, Dumlupınar Mahallemize oradan da Doğuş Caddesi’ne bağlanan ve nihayetinde Kaynaklar’a ulaşan bisiklet yolu yapacağız. Böylece İzmir’li tüm bisiklet severler toplu ulaşım araçları ile Buca’nın doğa harikası bölgesine ulaşabilecekler.

Belediye Mahallede

Her muhtarlığımızda bir belediye iletişim personeli bulunduracağız. Bu personelimiz muhtarımız ile beraber mahallelinin sorunlarını takip edecek ve taleplere geri dönüşleri gerçekleştirecek. Yerinden yönetim anlayışını mahalle seviyesine indireceğiz.

Çevreci Kart

Çevreci Buca Kart ile vatandaşlarımızın evlerinde ve iş yerlerindeki atıklarını toplayacak ve bu atıkların karşılığında kart sahiplerine TL yüklemesi yapacağız. Teslim edilen atık miktarında para yüklemesi olacak, personellerimiz POS cihazı ile gezecek biriktirilen atıklar tartılacak ve o atığın karşılığı kartlara aktarılacak.

Bağımlılıkla Mücadele Merkezi

Buca’da her türlü bağımlılıkla mücadele eden dezavantajlı grupların rehabilitasyonları, sosyalleşmeleri, meslek ve iş sahibi yapılmaları için çalışacak olan merkezimiz gençlerimizi yeniden topluma kazandırırken, ilçemizdeki huzur ve güvenliğe de katkı koyacak.

Tarımsal Ürünlere Coğrafi İşaret

Kente özgü tarımsal ürünlerin üretimi ve tanıtımı için çalışarak Razaki Üzümü ve Kırklar Kavunu başta olmak üzere Bucamıza özgü tarımsal ürünlerimiz coğrafi işaret ve geleneksel ürün olarak tescil edilecek. Böylece geleneksel bilgi ve kültürel değerlerimizi korurken Buca’nın ürünlerinin tüketiciler tarafından daha fazla talep edilmesini ve üreticilerimizin daha fazla kâr etmelerini sağlayacağız. Kırsal bölgemizdeki kaçak yapılaşmanın da önüne geçmek adına somut bir adım atmış olacağız.

Hayvan Parkları

Hayatı birlikte paylaştığımız dostlarımızın gezinme, oyun ve etkileşimleri için uygun alanlara hayvan parkları yapacağız. Böylece kent genelinde dağınık halde olan dostlarımız belirli merkezlerde barınma, beslenme, sağlık taraması gibi işlemlerini daha hızlı ve etkili halde gerçekleştireceğiz.

Teknoloji 4.0

“Belediye 4.0” terimi, geleneksel belediyecilik anlayışını daha teknolojik, veri odaklı, akıllı ve inovasyona açık bir modelle dönüştürmeyi ifade eder. Bu kavram, Endüstri 4.0’ın (Sanayi 4.0) prensiplerini belediyelerin yönetim ve hizmet sunum süreçlerine uyarlamayı amaçlar. Belediye 4.0, teknolojinin kullanılması yoluyla şehir yönetimini daha etkili, verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefler. Biz de Buca için ‘Belediye 4.0’ projemiz ile teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak Buca Belediyesini teknolojik, veri odaklı, akıllı ve inovasyona açık bir modelle dönüştüreceğiz.

Çocuk Parklarına Kamera

Buca’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın güvenli sosyal alanlarda zaman geçirmesi öncelikli hedefimiz. Bu nedenle tüm sosyal alanlara 24 saat kayıt yapan güvenlik kamera sistemleri yerleştireceğiz. Böylece sosyal alanlarımız daha güvenli olacak, kadınlar ve çocuklar daha güvenli alanlarda sosyalleşebilecek.